Top filme internationale

Si pentru ca pagina de filme romanesti a atras destul interes, am luat decizia sa fac o pagina separata si pentru filme internationale.

Chiar daca e clar ca am vazut mai multe filme straine decat romanesti, sigur am vazut doar o fractiune din totalitatea celor care conteaza.

Totusi am decis ca listele de film pe care le utilizez sa le fac publice si ca pentru altii sa beneficieze de liste cu filme reputate, urmand ca pe termen mediu si lung sa incerc sa fac o lista reprezentativa de filmelor excelente, si voi include si filmele romanesti excelente.

1001 movies to see before you die sau 1001 filme pe care trebuie sa le vezi intr-o viata (lista include toate editiile aparute asa ca sunt mai mult de 1001 filme publicate, exista si in limba romana in cel putin doua editii) – probabil cea mai buna lista, acoperitoare, care atinge pe langa cinemateca americana si britanica, si filme canadiene, australiene, irlandeze, olandeze, spaniole, frantuzesti, belgiene, germane, poloneze, italiene, suedeze, daneze, norvegiene, finlandeze, rusesti, ucrainiene, bieloruse, georgiene, cehesti, unguresti, sarbesti, croate, grecesti, turcesti, israelite, iraniene, afgane, egiptene, senegaleze, sud-africane, mexicane, cubaneze, jamaicane, braziliene, argentiniene, filipineze, vietnameze, tailandeze, chineze si din hong kong, taiwaneze, coreene, japoneze, indiene, bangladeshe, mongole, in formate diferite, mainstream si subversive, cu actiune si fara, color si alb-negru, cu si fara sonor, cu si fara actori… deci una peste alta de toate pentru toti.

501 must see movies – o lista mai noua si mai putin reusita, mult orientata pe filmele de limba engleza, si in general pentru a umple cartea au coborat stacheta destul de jos

Time 100 movies of all times – o lista foarte buna pentru inceput, pentru ca are menirea sa te treaca prin destule genuri

AFI 100 si BFI 100 – Asociatia americana si britanica de film – filme in limba de origine, iar americanii au deja doua editii asa ca lista include rezultatele comasarii. Filmele celor doua cinemateci au darul de fi iubite, intelese, si deci respectate, asa ca listele gasesc multe filme bune.

Si in final lista filmelor vazute de mine, pe care o public sub forma listei de filme votate pe imdb.

Pentru listele ce provin din carti click aici sau link https://spreadsheets.google.com/pub?hl=en&hl=en&key=0AgXPYVKJeWlKdEpFc0Z5amlaVGZWMm9wOE9KX3JPNUE&output=html.

Pentru lista de filme votate click aici sau link http://www.imdb.com/user/ur5008257/ratings.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.