Publicat de: Mihai A. Pop | aprilie 11, 2019

La bufetul de la all-inclusive

Am fost pentru prima data din viata mea la all-inclusive, am ales asa pentru ca am fost cu copii, sa avem o „acasa” si sa nu ne facem grija legata de gatit, plus ca, fiind in Egipt, e considerat de multime ca e mai bine sa fie niste domni care au pistoale in dotare pe la garduri.

In fapt siguranta in Egipt nu e chiar parfum, dar nici de pistoale, politisti in autocar cu pistoale, escorta unei masini de politie, formarea de convoaie pe drumuri lungi si altele, nu era nevoie.

Despre Egipt stiti, ati avut si voi teleenciclopedia in copilarie, stiti de piramide, alexandria, Thebes, Nil, temple, mumii, faraoni si altele, asa ca nu va plictisesc.

Asa ca va aduc la bufet. Bufetul ala de la all-inclusive.

Acolo am facut cateva observatii, plecate de la mine, de la noi, si nu, nu va controlati data viitoare, e ok asa cum sunteti.

Cred ca doar eu sunt gresit, dar privesc bufetul asta exact ca o descindere in sufletul omului, o dorinta biologica (semnal – foamea), corupta cu lacomie (farfuria plina, mai multe farfurii, mai multe pahare), amestecata cu indecizie (amestecul de fiecare data inedit al mancarurilor, ceva ce n-ai comanda la restaurant, si cu siguranta n-ai manca daca ti-ar fi dat), la care adaug dorinta de proprietate si control (masa plina de farfurii si pahare, pe care sa nu ti le ia debarasorul), finalizata prin intrarea sub drog (calatoriile ulterioare „ca sa mai vezi ce mai e” si „ca sa mai umplu paharul„), asta in timp ce poti manca copios tot timpul, la diferite locatii din complex, insa acolo unde interesul e maxim apare pichetarea cu 10 minute inainte de deschidere, „ca sa prinzi„.

Cred ca pentru psihoanaliza e mai bine sa duci oamenii la all-you-can-eat decat pe canapea. Sufletul se deschide altfel, e mai biologic, mai intrisec, mai natural.

PS. Oamenii uita sa bea apa. Daca e coada la orice loc cu mancare si bautura, mai ales la carnuri si la alcool… la apa nu e mai nimeni.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii