Publicat de: Mihai A. Pop | decembrie 12, 2017

Parabola eugeniei viitorului

Daca un om al preistoriei, al antichitatii, al evului mediu sau al renasterii s-ar intalni cu tine te-ar considera zeu, esti dumnezeu.

Atat.

N-ai fi cu nimic natural de inteles, ai putea zbura, ai putea vorbi cu oameni la departare, ai putea face miracole cu o miscare de deget, de la a captura sufletul unui om in miscare (poza), pana la a stabili vremea de maine. Pentru el poti sa citesti, poti sa crezi lucruri nu pentru ca ti le-a dictat dumnezeu sau discipolii lui, ci pentru ca asa vrei tu, te poti vindeca de la calea sigura catre moarte, nu pierzi copii din fasa, consoarta ta iti e egal, nu muncesti pamantul, nu astepti ploaia, traiesti la ce temperatura doresti, te deplasezi unde nici cu mintea nu poti inchipui, poti contacta orice alt om sub soare si cate si mai cate. Si cate stii!, cate ai vazut!, cate poti povesti! Mult mai mult ca’n povesti.

Doar ca e adevarat. De ceva vreme cand ajungi la 40 de ani, nicidecum nu stai cu groapa sapata’n cimitir, ba chiar esti in deplinatatea fortelor, mult inainte de a-ti atinge potentialul maxim in viata.

Toti traiesc ani cu nemiluita. Toti sunt zei.

Si totusi tu nu esti cu nimic diferit in cadrul societatii fata de un oarecare in vremurile demult uitate.

Iar maine, maine vom trai si mai mult, vom fi si mai conectati, vom fi mai cyborgi, respectiv mai zei.

Punctul pe care vreau sa-l fac e ca diferenta pentru omul de rand intre cunostinte avansate si minune e zero. Asa cum ne uitam in copilarie la magicieni si credeam ca fac magie, sau cum ne uitam azi la cantareti prodigiosi si nu putem cuprinde cu mintea rezultatul, tot asa intreaga lume de azi, e o lume de deitate pentru un neaos.

Asta e introducerea.

Gandul care nu-mi da pace e: In viitorul apropiat, cei care vor achiziona abilitati de creare de viata, iar mai apoi de distrugere de viata, disponibile comercial la momentul respectiv, ii vor transforma pe cei fara mijloace de a le achizitiona in specie disparuta.

E o forma de eugenie, de la vaccinuri, la igiena, la sanatate, la selectie fatului genetic, la chirurgie estetica, la implanturi medicale, la implanturi tehnologice, la educatie compatibila om-masina, la o fuziune om-masina, pana cand diferenta intre cei ce au, si cei ce n-au, e diferenta intre doua specii. De aici aplicam Darwin.

Si inca n-am zis nimic despre rescrierea ADN-ului, mai intai pentru eliminarea bolilor, apoi pentru imbunatirea individului si a speciei.

mihai

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii