Publicat de: Mihai A. Pop | martie 16, 2017

Vreau sa fac ceva pentru comunitate

Am inceput articolul asta in in 2014.

Cat m-am schimbat!!!

Simteam atunci nevoie sa fac ceva pentru comunitate. Citez.

Poate ea fi redusa la asociatia de bloc, dar mai degraba ma refer la Bucuresti sau Romania.

As vrea sa mai fiu motivat sa ofer ceva acestor comunitati, pentru ca simt ca nu mai suntem motivati sa facem nimic gratuit.

Am si o explicatie, cum ca administratia locului, cea care ar trebui sa ne motiveze sa mai facem cate ceva, e ocupata cu diverse, cat despre intentiile bune ale comunitatii, ele sunt deja secate de discursul demagogic prelungit, taxarea perceputa ca excesiva pentru rezultatele obtinute, balbaielile administratiei care incep sa sune a muzica, si una peste alta de viata cotidiana perceputa ca apasatoare exact din interactiunea cu aparatul birocratic.

Asadar nu ma simt motivat. Nu am gasit un motivator destul de bun, si dupa participarile la vot, la revolte, la semnarile de petitii, cred ca nici nu ne apropiem de a avea unul.

Rational vorbind, stiu ca asa functioneaza societatea moderna, totusi as vrea din cand in cand sa fiu motivat (sau macar prostit eficient) si sa pot da mai mult comunitatii, pentru ca asta vreau, nu pentru ca sunt impozitat mai mult.

Un film simplu despre a face ceva pentru tine in comunitate este Do the right thing, din 1989. In cazul de fata subiectul principal, se orienteaza sa faca bine pentru el, in final transformand un pic in bine intreaga comunitate.

Chiar daca acum am mult mai putin timp liber, totusi el va aparea, si in educatie, cel mai important lucru este puterea exemplului, iar daca noi nu suntem implicati in societate, nici generatia urmatoare poate nu va fi.

Inchei citatutul. Frapanta pentru mine schimbarea.

Nici trei ani mai tarziu, sunt mai implicat, asta desi am mai putin timp, dar oamenii de langa mine ma sprijina, si cred ca e cazul si ei ca si mine in ceva timp, poate mai putin de 3 ani cat a durat la mine, vor dori o implicare mai mare.

Succes!

mihai


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii