Publicat de: Mihai A. Pop | februarie 9, 2017

Priveghiul unui sistem de valori

Romania nu e a parnaiasilor, nu e a hotilor, si nici a impotentilor, Romania e a copiilor nostri, si a copiilor copiilor nostri, si poate si a alor tai.

Uita-te in jur caci aici ne vom lupta pana la capatul istoriei sa va ducem fie la puscarie, fie la cimitir, si chiar daca poate parea greu, sute generatii de foarte greu ne-au adus aici, si n-am dat inca de usor.

Ne vom revedea in fiecare cosmar, cu fiecare fraza lunga cu sens, la fiecare audiere, cu fiecare intrebare, la fiecare colt, la fiecare pas, la fiecare claxon, cu fiecare gluma la care esti singurul care nu poate rade, pentru ca va gasim abominatii ale istoriei, un cancer ce trebuie exterminat, un mort ce trebuie ingropat, doar ca evolutia sa continue.

Va toleram in puscarii, penitenciare, si spitale de stat, dar va asteptam acolo ca pe niste trofee, nicidecum ca pe niste semeni, si stiu ca intelegeti asta, chiar daca nu stiti mai nimic despre dinozauri.

Si la orice vis fericit pe care-l vedeti implinit, alaturi de prieteni, alaturi de familie, trageti-va o palma ca sa va treziti, ca vom fi acolo sa va reamintim ce ne-ati facut sa facem. Si asta nu ne-o putem ierta.

Ne-ati facut sa ne bucuram cand faceti ani de temnita, cand va stingeti, cand karma vi se-ntoarce. Si asta ne stirbeste, ne intuneca, dar fie plecam, fie va dovedim.

Nu te privesc cu mila, cum ca ai fi mai prost, nici macar cu scarba, pentru jivina care ai devenit, ci cu ura, cu care daca ai lua foc in cladirea guvernului, n-as veni din piata victoriei se mictionez pe tine.

Se semneaza al vostru, de sute de generatii, obidit si schimonosit, iobag, serb si taran, invatat si invatacel, dar azi om din capul locului. Un roman viu. Cu siguranta nu ultimul.

mihai

#rezistam


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii