Publicat de: Mihai A. Pop | februarie 5, 2017

O moralitate romaneasca

E greu aceste zile sa nu iti ramana ceva memorabil, traim din nou, ca indivizi, ca trib, ca oameni de o limba, de o cultura, ca natie, un eveniment de insanatosire. Atat despre ce se intampla, in politica noastra, in piata, pentru restul vor veni faptele, si cele cateva randuri pe care istoria le va aduna despre evenimente.

Va vorbesc despre momentele acestea cand s-a creat aceasta emulatie in care noi, e un noi larg, larga cat o tara. Cand oameni care sunt simpli, de la hipsteri, la golani, la corporatisti, la bugetari, la studenti, la vagabonzi, la institutionabili, la oameni trecuti prin viata, poate si printr-o revolutie, la taximetristi, isi freaca coatele, steagurile si vuvuzelele, cu exponenti economici – fie antreprenori, fie sefi de corporatii, fie de prin inaltul aparat administrativ, sau exponenti sociali – filozofi, scriitori, jurnalisti, politicieni fara carnetul afisat.
Asa s-a creat un set de oameni egali prin ceea ce cred despre etica, despre morala, despre rusine, si care si-au descoperit puteri nebanuite de 27 de ani.

Asa m-am intalnit eu cu un batran barbos, mic si cocosat, ce tragea avid din tigarete, singur in mijlocul mitingului, probabil cu greu vazand pe sub subratul celor din jur. Era dirigu’. Am o lista cu cei care si-au adanca amprenta asupra devenirii mele, si domnul Sandoiu e intre elefantii de pe lista. Mi-a luat sa-i diger informatiile din liceu pana acum 2 ani, abia de atunci pot spune ca am terminat liceul. E probabil unul dintre cei mai mari ganditori fara vanitate pe care cred ca-i poti intalni in Romania.

Dirigu’ are un fiu de varsta mea, are o sotie cu probleme de locomotie, are de aparat reputatia celui mai important liceu din tara, e beneficiarul fragil al unui aparat de stat,  si totusi s-a expus, a facut asta pentru substanta din care e el facut a devenit mai importanta decat pozitia in care a ajuns.

Era singur acolo in marea de oameni, dar noi eram impreuna. S-a creat un spirit de progres curat, imposibil de oprit.

Suntem eliberati sa fim iar toti liberi, liberi de interesul momentan, in ideea progresului pe termen lung.

Urmeaza o Primavara est europeana!

mihai

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii