Publicat de: Mihai A. Pop | februarie 19, 2016

Pe undeva suntem infecti

Toti suntem pentru noi insine mai buni decat media, decat multimea, decat norma. Toti! Asa ca avem nu de putine ori mesaje inveninate la adresa celorlalti, care fiind ceea ce sunt, si ce suntem, calca in strachini. Acest defect, merge prea bine in mana cu aceasta capacitate de a uita repede.

O sa ma folosesc de prilejul in care primii trei oameni in stat au luat apararea motanului. E rau? sigur, si sunt oameni si ei, si sunt politicieni si ei, si poarta interese si ei, si asa din slava in care i-am ridicat, cel putin Iohannis si Ciolos (Tariceanu se taraie prin mocirla de multa vreme), i-am si terfelit. Si apoi vom uita. A venit stirea, ne infierbantam, dam unlike, apoi ne spalam pe dinti si mergem la culcare.

Pai asa e frumos? Asta e caracterul pe care vrem sa construim o societate mai buna?

Mai dau un exemplu, de data asta unul sordid si deja uitat. Dar cum altfel? Asadar erau o data vreo 8 golani prin Vaslui care au violat o fata. A fost drama nationala, si nici nu se putea altfel, si s-au ales cu ceva pedepse, probabil mai putin decat o astepta restul gloatei de microbisti. Dar genele din ei, sunt si in noi, si noi suntem asa, cum facem sa nu ne trezim ca gloata, ca facem vreo nefacuta?

Mai precis cum ne educam noi insine, si prin noi pe cei din jurul nostru, ca sa nu ne lasam noi si prin noi pe cei cativa politicieni, probabil mai putin de 8, sa violeze o tara? Si asta fara venin.

Am opinii, am pareri, dar inainte sa dau sfaturi, ma retrag sa cuget inainte sa predic. Si sunt destul de sigur ca asta ma va face mai cumpatat in decizii si holistic in abordare decat ai nostri presedinte, prim-ministru si sef al senatului.

O tara se faureste prin actiuni simple, dar cugetate, nu prin discursuri si din scursuri. Si asta e Romania mea!

mihai

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii