Publicat de: Mihai A. Pop | Noiembrie 7, 2015

Purtatorii de adevar, cu masura

Emulatia pe care o simti pe strada n-ai cum s-o reproduci nicicum pe net sau la televizor, sau ceasul de noapte, sunt acolo oameni ce si-au pierdut o parte din ei in Colectiv, sunt hipsteri, sunt golani, sunt cei din spatele blocului, sunt corporatisti, sunt intelectuali, sunt homelessi, sunt muntomani, sunt instigatori, sunt parinti, sunt copii, sunt habarnisti, sunt mai multi din astia in fiecare dintre noi.

Esti un om, devii altul acolo. Si daca citesti presa, mai devii inca unul.

Sunt acolo oameni care vor dreptate pentru tinerii din Colectiv, pentru politistul Gigina, pentru intamplarile de la Tanacu, pentru votul din strainatate, pentru ora de religie, pentru spaga de la spital, pentru mizeria de la TV, sunt acolo unii care nu vor nimic, sunt acolo unii care ar vrea sa fie cu altii, si in fiecare din noi sunt mai multi din astia.

Esti om si cand ajungi acolo iti amintesti ca ai avut si tu iluziile tale de mult mai bine.

Dar sa nu uitam ca defectele noastre sunt si ele parte din ceea ce numai noi putem indrepta.

Fac o lista de lucruri aleatoare ce nu par la prima vedere deplasate, dar care sunt, si pe care le-am auzit ca rationalizare a „ce vrea piata”.

  1. Vrem sa interzicem comunistii si securistii din pozitii! (Lustratia) Oamenii trebuie judecati prin ceea ce sunt, nu prin ce au fost, inlocuiti comunistii cu hipsterii, si intelegeti de ce sa limitam prin istoria noastra nu se poate, se poate prin aptitudini, prin merite.
  2. Sa fie excluse intr-un fel sau altul persoanele care au gresit cu ceva, fie coruptie, fie, fie… (Eliminarea coruptilor) De acord ca sunt tratati usor momentan, dar cati dintre noi n-au circulat peste viteza maxim admisa, cati n-am mers cu autobuzul fara bilet, suntem niste curati? Toleranta catre cei ce si-au platit greselile trebuie sa existe, asa ca solutia e ca ei sa plateasca, dar sa nu li se ia sansa de a reveni in viata publica, cu limitari de a nu mai avea functii publice.
  3. Limitarea celor care intra in parlament la doar cei cu educatie si experienta! Pai si Mos Ion Roata? Sa nu uitam ca noi toti suntem 2 generatii in urma tarani. Toti!
  4. Sa se dea si sa se faca! Totul costa, ne costa pe noi, costa natura, costa! Sa se dea daca merita si daca exista venit dupa un calcul transparent, si meritul sa fie masurat, explicat si sa sa nu fie perpetuat in vesnicie doar pentru ca asa a fost.
  5. Sa se elimine religia din viata publica! [Nu credeam ca o sa ajung sa iau partea religiei vreodata, dar ma cheama Pop, si iata-ma!] E clar ca acum avem de-a face cu un flagel al bisericii, preotilor, credulismului, religiei si cultelor in general, e groaznic cum ai sentimentul ca sunt mai multi oameni ce cred in bau-bau, decat in ei. Dar avem nevoie de spiritualitate, avem nevoie de incluziune, si trebuie sa ne conducem dupa ideea ca cei diferiti de noi pot fi mai valorosi, decat altii ca noi, atata timp cat e loc de toti.
  6. Sa facem o revolutie, sa rupem stabilitatea. Revolutia costa mai mult, obtine mai putin si este modul prin care se pierde controlul, evolutia este calea pe care trebuie s-o luam, si frumusetea democratiei e ca da evolutiei sansa de a nu avea nevoie de revolutii, cat despre a rupe stabilitatea, incearca sa incepi sa respiri fum de acum incolo…

Amintiti-va ca nu suntem purtatori de adevar, ci doar vectori momentani ai lui, si ca doar impreauna suntem mai puternici.

Restul e istorie.

mihai

„Cand Iorga, cu orgoliul lui, ii spune lui Ionel Bratianu: ” Ce sa invat eu de la un inginer!?”, Bratianu, care era prim-ministru, ii raspunde: „Masura, domnule profesor, masura!”
(povestit de Petre Tutea)

Reclame

Responses

  1. Eu aș dori Evoluție, nu Revoluție! După revoluția din 1989 s-au ridicat și multe nulități.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii