Publicat de: Mihai A. Pop | Iulie 10, 2015

Roti istorice pe pasiuni alpine si drumuri forestiere

Cand revii de la o tura cu un Aro de acum 40 de ani si conduci un turism modern, nu putine iti sunt uimirile, asta chiar daca turismul e automobilul tau de zi cu zi: ambreiajul prea usor, vitezele care se nimeresc singure, suspensiile hidraulice, geamurile si capota… dar iti lipseste drumul in panta.

A fost o data ca niciodata o zi de dimineata in care am avut norocul, placerea si toate emotiile conexe sa merg cu un Aro pe drumuri de munte ca pentru revista Cutezatorii. Un 241 militar bine intretinut, in primul rand in viata, cu un motor diesel (schimbat fata de cel de Armata), cu o servo-directie grea, dar care in rest se simte ca un automobil istoric.

Si l-am pus la treaba, intr-o tura care a durat peste 10h, si a inclus si o pauza de gatit pe coclaurii frumosi ai tarii. Ma simt si acum, la aproape o saptamana uimit de ce s-a putut stoarce dintr-un astfel de automobil, impreuna cu o echipa de oameni inimosi si pasionati, dar mai ales hotarati sa mearga inainte, pe drumuri greu de imaginat pentru orice SUV ce ia cu asalt azi trotuarele din Bucuresti.

Namolul de pe incaltaminte, si de pe parbriz, indicatiile din maini pentru trecerile prin sleaurile cazute ale drumurilor de munte, imbusul pentru blocatoarele 4×2/4×4, mirosul de motorina in padure, mioarele, fragii, 30 de incercari sa treci o coama, gonitul la viteza maxima de 60km/h, vaselina de pe maini, toate au facut povestea frumoasa a unei zi de vara pana in noapte.

Si mai am inca si acum adrenalina in sange.

Mai vreau!

Anunțuri

Responses

  1. dragut…si peisajele tare faine


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii