Publicat de: Mihai A. Pop | iunie 23, 2014

Licenta de educatie

Ca sa poti intretine copii de gradinita, se fac cativa ani de pregatire; pentru cei de scoala generala, iti trebuie o scoala pedagogica; pentru liceu ai nevoie de universitate; pentru facultate, mai adaugi si un doctorat; ca sa predai la un MBA iti trebuie experienta solida in afaceri.

Si astea doar din mediul academic, ca sa predai la o scoala auto iti trebuie nenumarate ore de instructie; pentru o scoala aeronautica si mai multe.

Daca ai vrea sa ii inveti pe altii sa inoate, ai nevoie de certificare; daca vrei sa educi arcasi, sau calarie, iar iti trebuie patalama.

Momentul in care-ti dai seama ca toate certificarile de mai sus nu au greutatea ce li se acorda in societate e atunci cand oricare dintre noi, si spun chiar fiecare dintre noi, fara nicio pregatire, fara nicio ora de educatie obligatorie, fara nicio patalama, fara niciun curs macar, e facut sa aibe grija de generatia urmatoare, fara doar si poate cel mai important lucru pe care-l ingrijim.

Fara dubiu ingineria e grea, si soferia, si economia, si medicina, si avocatura, pana si politica, dar toate astea palesc cand asteptarea de la un parinte e sa creasca, sa educe si sa ingrijeasca un viitor om prin cei 7 ani de acasa, dovediti stiintific ca valoreaza mai mult educational decat restul vietii.

Si totusi asta e in fiecare dintre noi.

.

Mai si citim sa devenim parinti, dar, in principiu, o facem din dragoste.

mihai

 

Reclame

Responses

  1. Unde pot sa gasesc si eu aceasta dovada stiintifica care arata ca cei 7 ani valoreaza mai mult educational decit restul vietii?

    • Recunosc ca nu-mi amintesc unde am citit despre studiile astea, dar trebuie sa fie in materiale de natura comporatmentala. Testele ca cele cu capacitatea de abtinere in a manca prajitura, sunt un exemplu din aceeasi arie specifica.

      • Mie imi miroase cam tare a propaganda socialista. Statul vrea sa facă parintii sa creadă ca ei sint buni doar pina cind copilul are 7 ani, apoi el trebuie lăsat pe mina statului, ceea ce este foarte greșit. Insa exista nenumărate dovezi științifice care arata ca acei copii care au fost in îngrijirea părinților si nu a statului pina la 18 ani sint mai bine pregătiți pentru viața de adult.

  2. Pe vremea mea,ha,ha,ha, nu era nimic de citit pe acest subiect.Exista numai „Mama si copilul”, cartea sotilor Capraru(foarte utila, de altfel).Totul era intuitie,mana naturii, genetica si multa dragoste, ca si acum.Si, daca ma uit ce-a iesit, nu cred ca a fost rau…Totul este in noi.

  3. Pai ai fost instruit si tu pentru asta ani de zile… acasa😉 de parintii tai


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii