Publicat de: Mihai A. Pop | Martie 27, 2014

Sunt un norocos

Dupa cum se poate vedea, nu prea mai am spor la scris, pentru ca nici prea mult timp si nici idei nu prea mai am de cand a aparut Maria Eva.

Asa ca o sa ma axez in articole doar pe ceea ce a definit perioada sau cateva momente din trecutul apropiat al publicarii articolului.

Sa ai grija sa cresti si educi un copil este un full-time job, asa ca orice derapaj de la a ii acorda tot timpul tau copilului, cat timp este in starea de veghe, este o greseala.

Din observatiile pe care le-am tras pana acum, pe unde prind copii si ingrijitorii lor, reiese ca focusul tutorilor este in principal pe natura animala a copilului – sa-i fie bine ca temperatura (in Romania doar sa-i fie cald), sa aibe lumina, sa creasca in greutate, sa creasca in lungime, sa aibe forta in maini si picioare, sa-si tina capul, si altele, si mai putin pe natura umana a copilului – sa vorbeasca, sa exprime emotii, sa anticipeze, sa formeze gandire de proces, sa empatizeze, sa cugete, sa judece si altele legate de materia cenusie.

Asa ca acum o parte din timpul meu este dedicat lumii din perspectiva celor mici, pe care vreau s-o inteleg si s-o utilizez pentru ca ei sa devina.

Alte lucruri pe care le mai fac, pe langa serviciu si devenirea Mariei, sunt cateva iesiri rapide prin cartiere anonime din Bucuresti, pe unde mai caut cate o rabla din istoria copilariei mele pe care o fotografiez, apoi citesc cat pot de mult, si printre picaturi mai vad cate un film.

Asa ca o concluzie care se poate trage, este ca sunt norocos. Fac ce-mi place si cum Maria devine om, noi devenim parinti.

Caldura bibicule!

Caldura bibicule!

Un film vizionat recent pe care l-am gasit apropiat situatiei de parinte, dar ca si comedie romantica, intr-un fel total ne-Holywood, este Den eneste ene, din 1999, un film danez care aduce o perspectiva nordica asupra dragostei si cuplurilor.

mihai

Reclame

Responses

  1. Ce pozaaa ai puuus 🙂 Degetelele minunate in prim plan si Cristina in fundal 🙂 Palaria face toti banii 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii