Publicat de: Mihai A. Pop | Aprilie 18, 2013

Oda paharului ieftin

Chiar daca nu pot spune ca fac multe excese, sunt cateva pe care le fac mai des, de pilda urmaresc ceva mai multe filme decat majoritatea populatiei.

Pe de alta parte chiar daca anumite lucruri pe care le fac ar putea fi excese, pentru ca sunt placute, cu potential de viciu, totusi reusesc sa le tin in frau.

Si vreau sa dau aici exemplul unui pahar ieftin. Genul de pahar pe care-l primesti la tara la parastase si cumetrii. Stiti despre ce vorbesc, acel pahar foarte usor si subtire, cu forme de palmieri pe laterala, cu buza usor diforma, ca doar a fost facut de mana undeva dupa razboi… si fundul mai gros si inegal

Am un astfel de pahar acasa, nu stiu de unde a venit, si nu stiu ce istorie are, dar sigur are o istorie lunga. Pur si simplu il ador, il aleg inainte de orice alt pahar la utilizare, desi, credeti-ma am pahare mai ieftine!, insa nu… imi vine sa-l folosesc pe asta.

Asa am ajuns ca atunci cand savurez un Cuba libre acasa, sa nu pot bea, daca nu am paharul cu pricina.

Dintr-un motiv rationalizat, sau fara, fiecare dintre noi are un recipient de baut preferat. Corect? Chiar daca poate fi diferit acasa, fata de munca etc.

Dintre cei pe care ii pot studia, toti, cu o singura exceptie, au un pahar preferat/o cana preferata, chiar daca, cu timpul, tinde sa se schimbe, totusi au o legatura cu obiectul cu pricina mult peste legaturile pe care le au cu celelalte obiecte cu care interactioneaza.

Paradoxal, desi aceste recipiente sunt foarte indragite, ele sunt, in marea lor majoritate, ieftine, nu sunt din cristal, nu sunt caolin din China, marea majoritate provin din locuri interesante, de la oameni interesanti sau au o istorie personala (paharul meu, de pilda).

Un pahar de metal, tigari si o fiinta calda - Cuba

Un pahar de metal, tigari si o fiinta calda – Cuba

Recomandarea de film este de la cei care traiesc, muncesc si calatoresc in lume cu o cana de metal, si care o iubesc pentru utilitatea ce le-o aduce. Am ales un film plin de praf, dar deloc prafuit, un film ce vorbeste despre timpuri trecute, dar este perfect valabil azi – The treasure of the Sierra Madre, din 1948. E chiar greu sa reprosezi filmului asta ceva, poate doar ca nu l-ai descoperit mai din timp. Dar acum ca l-ai descoperit, ce scuza ai?

mihai

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii