Publicat de: Mihai A. Pop | martie 26, 2013

Cod de panica

Am impresia ca trecerea timpului poarta societatea romaneasca catre nevrotismul american.

O mica zapada inchide scolile in zonele afectate, insa zapada e chiar mica, poate 5 cm depusi, adica pentru cei care iarna de iarna indura peste 40cm de zapada, timp de macar o luna si jumatate, asta e exact nimic. Chiar daca in UK se inchid scolile la cea mai mica zapada, in Romania scolile britanice sunt deschise si azi, aparent aici zapada de azi chiar e o gluma.

Dar noi traim in Romania, iar Romania este o tara capitalista in care o mica frica sociala aduce linistea de care avem cu totii nevoie (?).

Am sa privesc acest episod idiot de pe cealalta parte acum.

_____________

Sa zicem ca sunt elev la scoala generala, si chiar ma bucur ca nici macar pe profesori/invatatori nu-i mai intereseaza scoala, si ca o minima zapada ne-a dat o zi de vacanta.

Azi sunt toti prietenii mei acasa, iar parintii nu sunt, motiv pentru care o vom arde magistral pe internet – ceva jocuri de retea, pe care nu mai concep sa fiu la curent cu ele, sa zicem generic Counterstrike. In afara de asta ne vom bucura ca actualii oameni de vaza ai tarii (nu prea stim noi exact cum e organizata o tara, chiar daca ne uitam cu parintii la felurite show-uri tv plictisitoare cu personaje importante), s-au gandit la noi si ne-au dat o mica vacanta. De altfel scuza e ca orelele se vor recupera, dar imi inchipui ca nu se recupereaza veci!

Deci una peste alta o parte din timpul acordat materiei se va pierde, si scuzele generale de la inceput de an ale profesorilor, care suna ceva de genul „avem foarte multa materie de parcurs, asa ca vom incerca sa trecem prin cat mai multa”, erau cu un scop bine inteles. Acum am realizat ca vom trece prin ceva mai putina.

Dar sa nu ne pierdem usor, ca deja bunica a sunat sa vada daca suntem bine, probabil la ea acasa singura fereastra catre afara e televizorul, pentru ca doar acolo sunt imagini apocaliptice cu ninsoare.

Cred ca toata panica asta, are ca principal scop sa fim mai lenesi, sa ne bucuram mai mult de viata, fara a fi bazata pe un fond de munca, si sa ne bazam ca exista o soarta, ca o ninsoare, ca cea de azi, chiar poate intrerupe vietile noastre, desi n-ar trebui.

_____end_____

Calm

Va recomand un film pe care probabil l-ati vazut, despre un pusti pus in situatii dificile pe timpul iernii – Home alone, din 1990. Cred ca mai multa introducere nu se cuvine. Filmul merita, macar si pentru ca arata ca se poate… dar nu ma lasati sa va scot din codul de panica.

mihai

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii