Publicat de: Mihai A. Pop | Decembrie 30, 2012

Inca un inceput

Pe cat de ciudat pare, oamenii lui Pavlov, au invatat ca la un moment dat se termina ceva si incepe altceva temporal. Acesti Pavlovi au fost educati sa creada ca trecerea de la un astfel de ciclu temporal la altul este singurul moment care conteaza.

La aceste treceri (dintre ani) se inchid rapoartele financiare, se face eliberarea managementului de gestiune, se inchid bugetele, se masoara rezultatele anului, se face un bilant, etc. Asa e la companii, insa stim clar ca timpul nu sta in timp atunci, ci e doar o pasa mentala, prin care se fac masuratori la momente predeterminate si comparabile.

Totusi, de ce ar fi asta un model pentru viata noastra? (nu ca ar proveni modelul nostru implicit din modelul pentru companii, chiar probabil sa fie invers, dar am ales sa folosesc argumentul asa)

Asadar cunosc oameni, si nu putini, care isi fac promisiuni, de obicei ascunse, pe care sa le respecte in „noul an”. Si le fac, si le admit, si le promoveaza la nivel de valori doar la inceput de an.

Aproape ca daca vor sa schimbe ceva la ei, merita sa astepte acea schimbare pana la final de an, pentru ca doar atunci se poate lua o decizie.

Asa ca eu va somez sa luati o decizie asupra schimbarii azi, o zi inainte de termenul limita, si de acum incolo sa decideti in orice zi o decizie trebuie luata, nici mai devreme, nici mai tarziu.

Mingea e la tine, poti incepe oricand

Mingea e la tine, poti incepe oricand

Recomandarea de film vine de unde sunt acum fizic, dar si din nevoia de avea inceputuri tot timpul – Fitzcarraldo, din 1982. Filmul spune povestea plina de drama a dorintei de a construi o opera in mijlocul junglei. Pare simplist, dar filmul are atatea imperfectiuni incat reda o realitate mai crunta decat poate ar fi fost real. Filmul e o copodopera pe mai multe planuri.

Exista o opera in mijlocul junglei.

mihai

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii