Publicat de: Mihai A. Pop | Octombrie 12, 2012

International Business Machines de piata Victoriei

Sansa face ca de vreo 5 ani sa lucrez in piata Victoriei, dar cred ca pentru multa vreme veneam prea tarziu, si o luam in directia gresita – spre casele din spatele guvernului, lucru pentru care sa nu fi vazut peisajul si populatia pe care o vad de vreo 6 luni, cand ma indrept spre zona cu cladiri de birouri, unde o multitudine de companii internationale isi au sediile centrale, inclusiv angajatorul meu curent.

Daca pe timpul verii chiar si la trecerile de pietoni lumea statea mai rasfirata sa aiba aer si perspectiva, odata cu venirea toamnei, formam niste roiuri pe trotuar.

Asa ca din perspectiva malului opus poti vedea cum pleaca o multitudine de oameni in acelasi moment. Destul pentru mine cat sa fac cateva observatii, din ele sa trag cateva conexiuni, care sa-mi trezeasca un prim zambet, pana sa ma pot controla.

Asa am facut observatia ca exista o parte din angajatii din zona care in diminetile mai grele arata ca niste robotei, cu o cafea intr-un pahar izolat termic in mana dreapta, cu haina deschisa desi e racoare, cu privirea pierduta incat sa nu-si poata vedea colegii de birou. Initial m-am amuzat, cum 4 astfel de indivizi, au coborat de pe bordura toti cu piciorul drept inainte.

Apoi am realizat ca e un pic degradant, pentru ca sistemul reptilian, masinist, din noi, a preluat controlul asupra naturii creative si acum doar executia e importanta, imbracat de dus la birou – bifat, cumparat cafea pentru energie – bifat, dus la birou – bifat…

Titlul este azi perimat in intregimea lui, fiind cuprins in numele companiei IBM. Dar ma uitam la oameni pe strada si mi-a venit Machines, apoi Business Machines, apoi International Business Machines, asa ca il folosesc.

Am ales ca recomandare de film pentru imaginile de mai sus Invasion of the body snatchers, din 1956. Filmul poate deja sa fie perceput ca afectat de patina timpului, ca efectele speciale sunt minime, ca poate nu e destul de adanc pe partea emotionala, dar peste toate astea ideea si realizarea la momentul respectiv sunt remarcabile, destul cat sa il recomand calduros.

mihai

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii