Publicat de: Mihai A. Pop | Septembrie 3, 2012

Bucurestiul, un macrameu

Desi am biroul la etajul 4 la 200 de metri de Piata Victoriei, avem rezervat pentru intalnirile oficiale etajul 15, din aceeasi cladire, un frumos punct de recunoastere asupra intregului Bucuresti.

Piata Victoriei este destul de centrala incat sa fie un punct de reper asupra intregului oras, destul cat sa-ti faca o impresie asupra orasului.

Ce pot spune despre Bucuresti este ca de acolo pare mai verde, mai impadurit decat de pe strada, pare mai construit in mare parte de comunisti, mai mult decat poti spune mergand pe stradute, dar pare si mult mai haotic dezvotat decat orice alt oras pe care l-am vazut de la inaltime.

Imi aduce aminte intr-un anume fel de orasele dezvoltate in timpul feudalismului, unde fiecare familie mai importanta facea in partea ei de oras o constructie mai inalta decat media. Asa arata si Bucurestiul, cu familii puternice presarate peste tot, cu cladiri inalte in centru, in periferii, si peste tot pe altundeva.

Spuneam ca se aseamana cu un macrameu, pentru ca are ochiuri mici, si ochiuri mari peste tot, ca sunt zone lucrate frumos, langa goluri, si oricum te-ai uita la el, este interesant in general, si dezorganizat in particular.

Asa ca una peste alta sunt multe Bucurestiuri, si unele sunt foarte frumoase.

Pentru ca ne place sau nu, totusi Bucurestiul are un aer diferit de toate capitalele Europene, e un amestec de ceva oriental, ceva occidental si mult nu-stiu-ce. Am ales un film in care poti vedea Bucurestiul de alta data – De trei ori Bucuresti, din 1967, un film foarte usor, dar suntem aici pentru imagini mai mult decat orice altceva, si vizual merita.

Ce Bucuresti iti place?

mihai

Anunțuri

Responses

  1. […] vor ajunge vreo padure de zgarie nori, ci doar cate un copac in campie. Spuneam mai demult intr-un articol ca Bucurestiul arata ca un […]

  2. Acum ne-am mutat la etajele 18-22, asa ca o sa incerc sa postez niste poze de la inaltime cu Bucurestiul nostru.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii