Publicat de: Mihai A. Pop | iulie 30, 2012

Profesorul de Logica

Chiar daca ma indoiesc eu despre tot felul de pseudo-stiinte a caror aplicatii pot functiona, doar cateodata insa, totusi logica chiar este o stiinta, iar invatamintele rezultate sunt chiar benefice.

Ma gandeam de curand care a fost ultimul examen dat intr-o forma utila, la o materie utila.

Si mi-au venit in minte profesori de la MBA, dar nu si de la ASE, dar mai presus de orice mi-a venit in minte un profesor de la liceu – Gabriel  Sandoiu, profesorul de logica.

Probabil toti avem in istoria devenirii noastre personaje pe care le consideram cruciale in devenirea noastra. Si desi e ciudat sa spun asta, prin observatiile pe care le vad la ceilalti, e mai simplu pentru ei sa admita acest lucru abia dupa ce persoana in cauza a trecut in nefiinta.

Totusi profesorul Sandoiu, e bine-sanatos, desi fumatul este inca viciul lui, probabil inca incercand sa educe generatiile mai tinere sa foloseasca bila pentru a gandi.

Asa ca inainte de a fi prea tarziu, prin efectele invataturilor lui, m-am adunat sa-i multumesc pentru ca m-a invatat sa gandesc mai mult.

Atat.

Profetul si invataceii invatand mai multe despre viata intr-un profund stil islamic – Aurangabad, Centrul Indiei.

La momentul aparitiei filmului, in 1995, si mai tarziu chiar in timpul liceului l-am vazut la televizor, de mai multe ori. Ca orice film bun despre modele in viata, si in speciale cele venite din mediul academic, personajele au puterea de a schimba paradigma in care traiesc invataceii. Recomand mai ales pentru momentul in care era difuzat la televizor, dar si pentru cliseele duse aproape la maxim, Dangerous minds, un film despre schimbare acolo unde schimbarea pare imposibil de realizat, si unde actorul schimbarii pare neverosimil.

mihai

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii