Publicat de: Mihai A. Pop | Iulie 16, 2012

Galeriile Subway

Nu obisnuiesc sa ma uit in vitrine, dar pot face asta ca sport pentru perioade scurte, probabil nu-mi place sa ma uit prea mult la obiecte. Obisnuiesc insa sa urmaresc teatrul vietii. Mai precis sa ma instalez intr-un loc si sa ma uit la lume, sa incerc sa trag niste concluzii asupra oamenilor doar din putinele informatii pe care le pot gasi doar uitandu-ma la ei – people watching ca un sport.

In copilarie faceam asta in parc, sau in curtea scolii, mai tarziu stateam la iesirea de metrou de la Piata Romana, alte dati ma prind ca fac asta prin baruri si cafenele, in pauzele de sport sau in cate si mai cate alte locuri. Sentimentul pe care ti-l da este acela de posesor de ferma de furnici… mica diferenta fata de posesor de porcusor de guinea e esentiala.

Asta pana cand am trecut intr-o zi la pranz prin fata Subway Victoriei, acolo oamenii sunt expusi in geam, frumos pusi pe scaunele, cu privirile pierdute, cu sangele coborat din partea superioara a corpului pentru a ajuta digestia, cu grija ca sa nu stea in pozitii indecente, cu dorinta de prelungi acele momente si a nu se intoarce la munca de birou, cu papilele imbibate in exces de glutamati si narile tapetate in miros de cuptor, cu coatele frumos parcate incat sa nu aduca atingere spatiului personal al persoanele adiacente.

Am fost socat sa vad ca in exista momente, nicidecum putine in care omul-masina este in viteza de croaziera, atat de evident incat nicio sclipire nu transpare prin cortina de geam.

Uimit. Resemnat. Probabil si eu, cateodata.

Ingredientele pentru teatrul lumii – lume multa, roluri variate, cultura din plin si o scena sa le acomodeze pe toate

Recomandarea de film este una legata de adormirea spiritului, de data asta intr-un mod de masa, prin televizor – Network, din 1976, un film ce se remarca printr-unul din cele mai puternice discursuri pentru traitul vietii. Merita vazut acum ca si pentru orice generatie de acum incolo ce-si incredinteaza educatia unor eforturi de masa, fie ele televizorul, manualul sau internetul, fara a aplica judecata si discernamant.

mihai

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii