Publicat de: Mihai A. Pop | iunie 29, 2012

Dorinta de posedare

Mi-a fost foarte complicat de extras intr-un mod rational gandurile ce urmeaza.

Suntem niste animale!

Dorim rational sa posedam si sa intervenim in vietile altor semeni, si facem asta frecvent, dar facem si asemenea si intr-un mod natural, fara sa ne gandim, fara sa stim, si cel mai complicat, fara sa intelegem cum.

Asa ca pot spune de multe ori dorinta de posedare intrinseca fiintei umane vine din inconstientul nostru, iar rationalizarile noastre ii pot da fie o intelegere negativa, fie una pozitiva.

Asa se intampla ca iubirea are acum o intelegere foarte pozitiva, dar a avut istoric si o intelegere negativa. Pe de alta parte viziunea curenta a societatii fata de relatiile homosexuale sunt in general negative, la fel si asupra altor forme de posedare interumana unde membrii nu sunt pe pozitii egale.

Sper ca ma intelegeti ca nu vorbesc de partea sexuala, ci de emotiile, sentimentele, acel joc actoricesc natural intre indivizi, de relatiile care se stabilesc intre ei, si apoi de cum priveste societatea aceste relatii, evident fara sa le inteleaga.

In final vreau sa spun, ca exista ceva adevar in atitudinea rationala de „a nu judeca relatiile altora”, insa maimuta din noi pur si simplu nu se poate opri din a forma prejudecati. Nu scuz maimuta, dar ea exista, asa ca nu o putem ignora, ci doar sa realizam ca trebuie controlata mai mult.

Posesorul lumii… si nu de Apollo vorbesc

Recomandarea de film este La ley del deseo, din 1987, o realizare de la regizorul Almodovar, care poate fi un test pentru orice individ in dorinta de a-si testa abilitatea de intelegere a fiintei umane, mai presus de limitarile societatii. Daca considerati ca dupa intelegerea filmului sunteti in pace si cu actorii, si cu regizorul, si poate cu o intalmplare adevarata similara cu actiunea, atunci cred ca societatea nu va deformat.

mihai

PS. Nu uitati ca avem si dorinta de a fi posedati, traduc prin dorinta de a fi iubiti, stimati, apreciati, dar asta inseamna ca undeva, cineva a facut un efort.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii