Publicat de: Mihai A. Pop | mai 4, 2012

O fotografie cat o mie de…

O fotografie face cat o mie de cuvinte, usor de zis, de cateva ori adevarat, insa in general diferit (nu neaparat fals).

Eu sunt un fotograf de vacanta, si recunosc ca din sutele/miile de poze pe care le fac intr-o vacanta, poate doua duzine sunt realmente perfect estice, aici intervine evident gustul meu.

Totusi fotografia are pentru mine o semnificatie mai mare decat un film, asta chiar si cinefil asa cum ma consider, si ma refer doar din perspectiva amintirilor.

Pentru ca o fotografie buna este practic o accesare emotionala a unui punct de maxim emotional, care in realitate poate sa fi durat putin, si asta pe video nu se poate ascunde, insa cu ajutorul unei poze poti trai momentul si mai intens si mai extins (sau minimizat atunci cand este negativ), pentru ca lasa loc imaginatiei.

As compara pozele cu un jurnal, insa gasesc de departe poza mai corecta decat jurnalul, pentru ca jurnalul e scris cu cuvinte rafinate, putin deplasat in timp de la momentul faptei si accesarea ulterioara e mult mai greoaie – vezi fotografia = 1000 cuvinte.

In concluzie atunci cand va simititi bine, nu uitati sa faceti poze, pentru ca memorie este fluida, si se poate pierde, dar cu mici stimuli poate recrea senzatii de fericire trecute. Si pozele mai presus de jurnal, mai presus de video, sunt stimulul meu preferat de memorie.

Si inca o adaugare, amintirile sunt sociale, astfel incat o poza buna poate influenta „amintirile” mai multor oameni, si ma refer la cei ce nu au fost prezenti.

Ce-ti spune poza asta simpla, cu desert, drum si cer?

Ca recomandare de film, ironic nu? un film … eh, aici v-am prins, va propun un film din fotografii, si nu din acelea ce curg la 24 de imagini pe secunda, ci mult mai lente, insa un film magistral, ce mai tarziu a fost reeditat la Holywood intr-o ecranizare memorabila, dar va las pe voi sa aflati care este remake-ul. Va propun un film de scurt metraj, La jetee, din 1962, magistral realizat, din fotografii. Vizionare placuta!

mihai

Reclame

Responses

  1. Drumul, esenta calatoriei 😛

    • Pentru mine e una dintre pozele care imi „elibereaza” calatoria, imi da un spirit de independenta 😀


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii