Publicat de: Mihai A. Pop | aprilie 16, 2012

Nu mi-e frica

De cate ori nu spunem intr-un mediu sau altul ca „nu mi-e frica de nimic” sau „mi-e frica doar de …”?

Oricare ar fi fost situatia, realitatea este diferita, pentru ca frica este parte a inconstientului nostru, si frica ne e de mai multe lucruri, doar ca anumite frici nu ne mai blocheaza complet, acesta fiind rolul biologic al fricii.

Motivul principal pentru care nu ne mai blocheaza este rationalizarea sau obisnuirea cu efectele ei, asa ca in general in copilarie ai multe frici (dar si multe necunoscute si neincercate) si in procesul de maturizare incerci mai multe si-ti controlezi frica.

O diferentiere care merita facuta este ca o persoana neinfricata este cel mai probabil o persoana bolnava, cu o parte a creierului disfunctionala, pe cand o persoana curajoasa, este cea care actioneaza in ciuda fricilor pe care le are.

Asadar chiar nu ne este frica de nimic?

Mie imi e, chiar daca nu constientizez acum prea multe.

Imi plac statisticile anecdotice, care spun ca omului de rand ii e mai frica sa vorbeasca in public decat sa moara, si ca cea mai mare frica este sa ramanem singuri… dar in realitate exista frici pe care trebuie sa le cucerim, si temeri care vor fi acolo pentru eternitate, astefel incat efortul trebuie concentrat pe ce se poate cuceri, nu in van.

Captura cu frica de serpi

Ca recomandare de film propun, desi este genul de film pe care-l urmaresc cel mai putin, si cu relativa greutate, un horror – The ring, din 2002, un remake al originalului Ringu, din 1998. Pe acesta din urma il consider poate mai bun, dar mai putin invaziv, ceva ce astepti de la un film horror, exact din faptul ca nu intelegi limba, totusi ambele, dar si filmele sequel, sunt foarte bune pentru genul din care fac parte, recomand, a se vedea cu prietenii, intr-o atmosfera de seara.

mihai

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii