Publicat de: Mihai A. Pop | Ianuarie 19, 2012

India – introducere

Am inceput sa ma visez la India inca de cand eram copil de cand pentru prima oara, chiar inainte sa inteleg continentele, am auzit ca noi suntem indo-europeni, si chiar dupa ce am inteles ce inseamna Europa, tot eram curios sa inteleg mai multe despre „indo”.

Cum aveam sa aflu in pregatirile pentru India, asta dupa ce ne cumparasem deja biletele, India e un subcontinent impreuna cu Bangladesh, Pakistan, Nepal si Buthan, unde traiesc circa o cincime din populatia lumii, pe un teritoriu cu o suprafata cat jumatate din Europa (definita pana la Urali), cu o istorie vasta, o cultura cu radacini in antichitate, leagan a mai multor religii importante, prinsa in drumul matasii si esenta rutelor condimentelor, acum o parte din tarile emergente importante (I in BRIC) si o experienta pe atat de diferita pe cat o cere sloganul Incredible India!.

M-am gandit sa prezint India in cateva arii bine definite, sprijinite si de suport vizual, practic dorinta mea de fotoreportaj, sau fotojurnal, s-a transformat in fotoroman.

Pentru moment ariile pe care le-am definit sunt urmatoarele, ele se pot tranforma in capitole, sau pe alocuri sa le dedic mai mult spatiu, pentru ca anumite lucruri chiar necesita:

 1. Introducerea – aici de fata
 2. Planificarea, programarea si prezentarea traseului
 3. Barierele
 4. Aspecte asupra istoriei, si oameni marcanti
 5. Transportul, infrastructura si geografia
 6. Interactiunea cu oamenii
 7. Popoarele si cultura
 8. Religiile si spiritualitatea
 9. Obiceiuri si munca
 10. Mancarea
 11. Femeile, moda si viata in familie
 12. Sfaturi pentru o calatorie placuta
 13. Cateva expozitii de fotografii
 14. Errata – pentru ca sigur va fi nevoie

Si cum poate la inceput nu par toate legate, cu timpul va asigur ca se leaga, incat pana ajungem la punctul legat de sfaturi, chiar sa fie nevoie de el.

Avand in vedere ca nicio parte n-a fost inca scrisa, daca aveti intrebari pe care le vreti tratate, intrebati in avans.

Ca o nota, toate cele de mai sus le voi trata ca din punctul meu de vedere, pe care-l declar de pe acum limitat, insa cum sper ca orice experienta sa aduca ceva nou, sper sa fie de folos.

India Gate - poarta simbolica a independentei Indiei de coroana britanica, si o poarta a Indiei pentru noi

Ca recomandare pentru o introducere si un cuprins am ales un Preminger din perioada de mijloc, Anatomy of a murder, din 1959, un film ce trateaza detaliile separat pentru a gasi o concluzie asupra intregului, un festival al jocului actoricesc, dar un film controversat. Ca un detaliu, Otto Preminger este un evreu nascut in Bucovina de nord, astazi in Ucraina, si care s-a bucurat de un real succes in US pentru doua decenii in perioada ’42-’62.

mihai

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii