Publicat de: Mihai A. Pop | Decembrie 19, 2011

O ideea pe jumatate mestecata

Tu nu ai un suflet.

Esti un suflet, ai un corp.

Ma pregatesc sa ma intalnesc cu o lume pe care pe alocuri o astept prinsa inainte de primele asezari urbane, politeista, si in acelasi timp captiva unei religii sau alteia, traind intr-o lume ilogica, dar urmarind cu consecventa un ritual, in care isi petrec toata viata. Ma pregatesc, mai mult organizatoric, dar si psihologic sa ma arunc in India.

Finalul vietii acestor oameni este marcat de ceva ce pentru ei este aproape palpabil, reincarnarea, termen pe care mi-l amintesc cand l-am intalnit prima data, pentru ca practic doar asa am inteles faptul ca viata se incheia prin moarte, si atunci parea absolut de dorit.

Probabil e ceva uman sa nu-ti imaginezi ca in afara de tine pe lume n-ar trebui sa mai fie loc si de altceva, pentru ca altfel nu-mi imaginez cum de s-a propasit o astfel de idee. Probabil de altfel si ca e mai usor viata de suportat, moarte de asteptat, si curajul de gasit, cand finalul vietii este mai mult decat ce poate parea initial. Insa din fata blocului, pana in fundul curtii, si din fundul vaii, pana in fata altarului, fiecare dintre noi isi poate da seama ca el e un suflet, si nu ca el are un suflet la dispozitie… ceea ce ai, de ceea ce dispui, se cheama corp.

Pe langa asta chiar ideea ca anumite corpuri fara suflet pot primi un suflet… gata, ma opresc, nu mai comentez.

O idee pe jumatate mestecata…

Pentru alte idei crete despre viata&moarte putem apela la institutia religiei, fiecare dupa credinta.

Statul fundamentalist religios cu cea mai lunga istorie, care inca se conduce dupa dogme de-o varsta cu migrarea omenirii din Africa, evident devenit placut si indragit chiar, dar departe de a fi atacat de americani, din lipsa de resurse minerale - Vaticanul

Ca recomandare cred ca cel mai bine s-ar preta The Many Adventures of Winnie the Pooh, din 1977, un desen animat ce are ca personaj principal pe Winnie the Pooh, a bear of very little brain, adica un urs cu prea putina minte, dupa cum naratorul ne spune de mai multe ori, dar care fiind foarte dragut, destul de prietenos, putin norocos si foarte activ, trece printr-o sumedenie de aventuri cu bine, parabola morala fiind ca orice idiot poate deveni in anumite ipostaze credibil si chiar convingator in actiunile pe care le ia si pe care le poate chiar incheia cu succes.

Spre deosebire de Winnie the Pooh, noi ceilalti putem apela intelectul nostru, fara sa fie nevoie se preluam ideile crete, de la fiece ursuleti.

mihai

Reclame

Responses

  1. Cunosc semeni ( nu am fost niciodata in India ) care au luat cunostiinta cu acest taram ……simt o chemare an de an spre purificare. Lasa totul si 1-2 luni isi „trateaza” sufletul acolo….. .

  2. Drum bun Mihai,

    Ma bucur ca inca nu te-ai inregimentat in blazaj, auto-suficienta, maturitate (a se citi negocierea cu visele tineretii).


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii