Publicat de: Mihai A. Pop | decembrie 14, 2011

Atrasi de plecare

Chiar daca nu ne mai consideram nomazi, cu totii suntem atrasi de departari.

Revelatia asta mi-a venit realizand cat de multi oameni isi iubesc automobilele – pentru ca te transporta fizic departe, sau telefoanele – pentru ca te duc la oamenii de departe, sau televizoarele – pentru ca iti aduc departarea aproape, la fel pentru computere, sau trenuri, sau avioane, toate mijloacele de locomotie sau comunicare.

Am realizat ca intr-adevar pentru a cunoaste pe cineva trebuie sa calatoriti impreuna, si asa micile neajunsuri pe care le-ai descoperi intr-un mediu stabil mai repede, se accentueaza si poti concluziona mai repede daca le accepti sau nu, plus ca orice calatorie inseamna o dezvoltare, o evolutie si ca orice experienta traita impreuna atrage oamenii.

De altfel in mai multe randuri am realizat ca intre lucrurile despre care orice om vorbeste intr-adevar cu placere, se afla si experientele diferite cu final putin asteptat, iar aici experientele din calatorie sunt destul de sus in randul preferintelor, iar la lista se pot usor adauga, relatiile sociale cu rezultate neasteptate, experientele gastronomice, experientele de viata sau glumele. Si cu asta inchid lista de lucruri de pus pe lista pentru un networking de succes.

Cand calatorim intr-adevar pentru experienta, calatorim intr-un stil destul de aproape de al lui Marco Polo, adica avem ceva organizat, el avea o caravana, avem o harta, avem o destinatie si directie, insa in rest ne descurcam acolo, cu limba, cu cazarea, cu orientarea, cu mancarea, pentru ca asta inseamna sa traiesti – sa fii curios, sa cauti si sa ai experiente locale, pozitive sau negative, insa cu siguranta diferite.

Dar cam atat filozofia din spatele conceptului, mai degraba sa ne concentram sa ne organizam ceva plecari.

Bon voyage!

Inca pe pamant, dar aproape de luna

Si cum e bine sa recomand ceva in tema pozei, Up in the air, din 2009, un film despre dramele calatorului, o comedie acida, frumos compusa si echilibrata, dar care arata o alta fata e excesului, de data asta de calatorii.

mihai

Reclame

Responses

  1. एक अच्छी यात्रा है


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii