Publicat de: Mihai A. Pop | decembrie 5, 2011

Muzeul cubanez pe roti

Citeam Life online si am dat click pe un foto-articol despre automobile clasice cubaneze – The classic cars of Cuba… si de atunci m-a framantat respectivul articol pana cand am decis sa fac si eu unul.

Nu vreau sa vorbesc despre nimic, priviti si atat.

Un intreg muzeu pe roti.

Ca recomandare de film cred ca nu pot recomanda nimic mai jos de Bullitt, un film din 1968, cu o impresionanta urmarire in San Francisco, fapt ce a facut la vremea lui si filmul foarte popular, si San Francisco-ul o destinatie auto pentru americani, dar si a propulsat Ford Mustang, aproape la nivelul de cel mai faimos automobil de urmariri, probabil detinut de Chevy Camaro.

mihai

PS daca credeti ca nu ati vazut intr-adevar frumusetea masinilor, mai incercati, mie mi-a luat ceva pana sa le vad frumusetea.

Reclame

Responses

  1. Sincer, cand ma uit la poze parca intru intr-o alta era. Masinile si cladirile arata foarte bine, totul este curat si ingrijit; nimic nu imi da de gandit ca sunt fotografii din secolul 21. O conservare superba a trecutului.

  2. Datorita lor (masiniilor), Cuba pare din alt timp. Pe langa frumusetea lor, numarul impresionant ( de parca s-ar produce in serie si azi ) ramane totusi nedumerirea cum de ele functioneaza ….nefiind un moft ci o necesitate?! Este o natie care a pastrat intact trecutul….

    • Automobilele sunt reparate si modificate, practic un Aro de 30 de ani are un motor Mercedes si transmisie noua. Multe din cele americane din anii 50 le poti observa ca au rotile de diametre mai mici, pentru ca sunt modicate cu jenti de Gaz sau Lada, astea gasindu-se mai facil. Insa motivul pentru care le au si inca functioneaza e pentru ca doar cele inmatriculate inainte de 1956 (parca) au voie sa fie proprietatea cuiva si respectiv vandute, cele mai noi sunt in patrimoniul statului si le primesti contra cost, pe program, daca esti cu sistemul etc.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii