Publicat de: Mihai A. Pop | octombrie 4, 2011

Guiness World Records

Deja cand ne gandim azi la Cartea Recordurilor ne gandim la Guiness.

Insa Guiness World Records a fost creata ca o carte de traznai facute de oameni, in mode exagerat, si doar cateva elemente naturale extreme, insa azi intreaga mentalitate a Guiness World Recrods o regasim in majoritatea structurarilor despre viata.

De pilda daca vrei sa te documentezi cu privire la anumite locuri, anumite popoare, companii, organizatii etc, vei gasi un anumit top, al celor mai cele iesiri, scapari si greseli acceptate de catre societate, astfel incat intelegrea nu se mai bazeaza pe lucrurile comune, ci prin acoperirea lucrurilor particulare.

Ca exemplu am sa dau Cascada Niagara, unde ti se prezinta, nu caderea de apa, debitele impresionante, curcubeul, lantul trofic dezvoltat in jurul cascadei etc, ci cate persoane si in ce instante au reusit sa traiasca dupa ce au cazut in cascada, cantitatea de rahat de pasare care se strange pe acoperisul vapoarelor cu care se face plimbarea pana sub cascada, numarul de casatorii si luni de miere care se petrec in oras… si alte tabloidizari ale experientei.

Cu toate aceste lucruri particulare intelese chiar si pe deplin, realitatea este ca n-ai inteles aproape deloc substanta, e ca in acele reduceri ale romanilor/Romaniei, la mare centru de SIDA, tuberculosi, o mana de tigani, hoti si violatori, haite de caini comunitari turbati si alte asemenea. Realitatea cateodata bate aceste topuri si stereotipii, insa din aceste stereotipii nu ajungi sa intelegi in niciun fel substanta.

Cititi, documentati-va si abtineti-va cat mai mult din a trage concluzii cu privire la societate, si cand intr-un final veti trage concluzia, veti fi mult mai aproape de realitate.

Recomandarea de film pentru subiectul de fata este o comedie, usor influentata de Razboi si pace, dar in care se simte un Woody Allen revigorat si acid asa cum ii sta bine – Love and Death, din 1975, care prezinta din multitudinea stereotipiilor, de data asta legate de dragoste, la care ne raportam cotidian crezand ca reprezinta substanta realitatii.

mihai

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii