Publicat de: Mihai A. Pop | august 3, 2011

Sexul vinde

Daca e ceva ce ar rezuma moralitatea societatii capitaliste vestice, in care incadram si societatea romaneasca, aceea sintagma ar fi pentru mine SEX SELLS sau sexul vinde.

Ce vinde? multe, foarte multe, dar intrebarea care se pune e cum vinde?

E la mintea oricui ca sexul nu vinde rational, ca nu cumperi ce vezi, ci doar iti pozitioneaza mental o ancora in care produsul este deasupra realitatii produsului, iar respectiva pozitionare se face doar irational, dar si in constient, motiv pentru care doua produse ce acopera aceeasi nevoie, si au calitati asemanatoare pot avea pozitionari eminamente diferite, iar costurile de achizitie pot fi la fel de diferite ca diferenta intre zero si infinit.

Peste faptul ca societatea actuala este condusa intr-un mod irational printre anumite jaloane pe care ne le dorim apuse – ex. agresivitatea, intoleranta etc., totusi societatea actuala este condusa si spre consumerism, catre consumul inutil. Legatura cu sex sells, este ca deja pozitionarea sexualitatii este ca un element de distractie, adica de consum inutil, al carui unic scop este fericirea in definitia cimpanzeului lobotomizat, potential obtinuta si sub influenta anumitor substante chimice.

Asadar sex sells este intreaga noastra societate, in care irationalitatea, inutilitatea si lobotomia creeaza un cerc vicios controlat, la care societatii i s-a facilitat aderarea, pentru ratiuni de securitate, dar care s-a tranformat in moda, trenduri si alte productii similare la care aderam singuri intr-un mod logic si voit.

Spuneam mai demult ca lumea capitalista nu tine cont de ecologie, lucru care nu s-a schimbat pana acum, asa ca astept ca acest cerc vicios sa intre in vrie prin faptul ca inutilitatea atrage direct consumarea ilogica a unor resurse, iar apoi prin necesitatea refacerii lor, unele sa fie de negasit.

Sex sells nu se refera la barbati, nu, sex sells se refera la reactii ale individului ilogice pentru el insusi, care sfarsesc cateodata prin afectarea inutila a unor resurse, dar care sa il rasplateasca pe individ prin degajari de chimicale in corp ce provoaca starea de fericire.

Cui vinde? Tuturor, chiar tuturor, nu doar unora, ci chiar tuturor, chiar si tie.

Recomandarea de film pentru subiectul de azi este  Thank you for smoking, din 2005, un film aparent usurel, dar in esenta foarte greu, ce discuta subiectul impunerii capitalismului in zona viciilor, in cazul de fata pe larg despre fumat.

mihai

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii