Publicat de: Mihai A. Pop | iunie 14, 2011

Batranii care trebuie sa schimbe Romania

Deja e un cliseu ca tinerii trebuie sa schimbe mentalitatea, ca tinerii trebuie sa aduca noul, ca tinerii sunt generatia de sacrificiu, dar despre batrani ce spunem?, asta orice ar insemna tanar si batran.

Nu sunt ei la fel de importanti pentru o tara ca si tinerii? Si nu sunt ei mai experimentati decat ei? Cum poate invata un parinte atunci un copil daca ar trebui sa fie numai invers?

Evident sunt intrebari retorice, insa realitatea este ca o societate nu se schimba doar la un anumit nivel – noua generatie, si ei asteapta pana cand vechea generatie moare, viata ne invata ca schimbarea vine din mai multe puncte ale societatii decat doar de la cei tineri.

Asadar intrebarea nu este Ce face tineretul sa schimbe Romania?, pentru ca face si el destule, ci este Ce faci tu sa schimbi Romania?, si abia atunci poti sa indici o directie despre unde e Romania, unde va ajunge, si durata pasilor ce trebuie parcursi.

Ma gandesc ca intelegeti idea mea despre Romania, si ca ea ar trebui dizolvata in lume, insa pentru moment nu cred ca va fi realizat, insa voi continua sa impregnez idea de schimbare la nivelul individului, pentru ca doar asta poate conduce la schimbare.

Asadar nu lasati batranii in spate, sa fie trasi, ci punetii in fata sa contribuie.

mihai

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii