Publicat de: Mihai A. Pop | septembrie 11, 2010

Iazul

Lumea a ajuns foarte mica, realmente foarte mica. Sa explic ce inseamna lumea e mica din perspectiva mea, a unui om normal care traieste in Romania.

Daca ar fi sa ajung in varful dealului de la tara din Oltenia, probabil ca daca ar fi sa spun cat dureaza probabil ca ar dura cam 5 ore. Daca ar fi sa ajung pana in varful dealului de la tara din Moldova, probabil ca ar dura 6 ore.

3-4 ore cu masina, mai mult cu trenul, si apoi mers pe jos.

Dar daca ar trebui sa ajungi in centrul Londrei… cred ca ar dura cam tot atat… ai zbor in doua ore juma’, pana faci boarding, plus zbor, plus trenuri pana in centru… vreo 6 ore.

Dar fiind in centrul Londrei, cat sa dureze sa ajungi pana in varful turnului Eiffel?… eh, la rush hour creca vreo 4 ore juma’ – metrou, tren rapid, metrou, coada la turn, lift pana sus…

Intelegeti ce vreau sa zic?

Mie 6 ore de somn nu-mi ajung… deci orice dureaza mai putin de 8 ore, e ca si cand as sta pe loc. Adica din momentul in care ma culc pana ajung urmatoarea data la baie, sunt cam 8 – 8 ore juma’… adica fie la baie, care e la 2 metri, fie la New York.

Lumea nu mai e ce-a fost, chiar ma gandeam cum in Thailanda in 72 de ore de vizitat, am facut peste 2400 de km, si am si dormit bine, mancat bine si vizitat din plin… ca idee distanta de la Bucuresti pana la Moscova e de 1900 de km.

Asadar cum in copilarie mergeai la iaz sau la garla pentru racorit, acum e facil sa mergi la Halkidiki, Antalya, Bodrum, in Creta, Nice, Cannes etc. Intregul ocean a devenit un iaz, insa practic frumuseti si revelatii sunt la tot locul, trebuie doar sa te apleci sa le descoperi.

Calatoritul nu e doar un hobby, sau o practica se serviciu, e o datorie ca sa cunoastem lumea in care traim, si sa ne reducem ignoranta.

mihai

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii