Publicat de: Mihai A. Pop | septembrie 5, 2010

Presedintele internetului

Ce tampenie, cum sa stiu ca pe internet e cineva care comanda?

Practic e greu de crezut ca azi ne uitam la internet ca o unelta fara de care n-am mai trai bine, si fara de care o parte din caracterul nostr ar fi stirbit, totusi acum 15-20 de ani, lucrurile nu stateau asa.

Atunci s-a nascut intrebarea – Cine este presedintele internetului?, pentru ca majoritatea celor care trebuiau convertiti la internet, nu intelegeau internetul.

S-a spus ca internetul era un mijloc de telecomunicatie, dar orice companie de telecomunicatie avea un presedinte/CEO/director general, care era „El”. S-a spus ca e de fapt o noua forma de utilitati, dar pana si canalizarea are un presedinte, un responsabil…

S-a incercat explicaarea prin standarde, ca la circulatie, dar si acolo daca nu respecti legea exista politie…

Ciudat de explicat astea dupa 15-20 de ani, pentru ca deja noua generatie care invata despre internet, nici nu se mai intreaba de ce e asa, pentru ca n-a exista inainte altceva.

Internetul azi e ca America acum 250 de ani, este locul liber in care trebuie doar sa fii, si esti o valoare prin faptul ca erai liber, si se incearca si cu el, ce s-a intamplat si cu America – libertatea a avut un pret, si s-au nascut taxele pe existenta, si taxele trebuie administrate de o clica politica, care isi alege un Presedinte, de aici e istorie.

Chiar daca internetul n-are Presedinte acum,  am impresia ca in curand va avea… ca e prea liber, si costa prea mult pe unii, ca altii sa fie chiar liberi, plus ca nefiind vorba de bani, oamenii sunt prea lipsiti de griji, si de control.

Nu sunt departe zilele cand internetul va iesi din eldorado, si va intra in republica.

mihai

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii