Publicat de: Mihai A. Pop | august 2, 2010

Am profil pe facebook deci exist

Aparent nu mai poti demonstra in cercurile moderne de prieteni ca existi daca nu ai un cont pe facebook. E aproape o presiune sociala sa fii integrat in retelele sociale, si vorbesc aici cu precadere de facebook si linkedin.

E mai usor in ziua de azi sa demonstrezi ca existi, practic vor exista in urmatoarea perioada milioane de persoane care au cont pe facebook inainte sa aiba un document de identitate (asta cu exceptia britanicilor care n-au asa ceva conceptual, ci la oameni din africa sau oceania).

Daca numitul second life este bolnav, cu siguranta facebook capitalizeaza o isterie globala, care transfera normalitatea omului mediu intr-un mediu care-l poate propaga la nivelul de star de minut.

De acum incolo va fi mult mai greu sa iti produci propria identitate anterioara, sa iti inventezi copilaria, practic imaginatia va fi legata de fapte dovedibile – pentru ca facebook, este doar un pas, vor urma si altele, care nu se vor construi in jurul nostru de a fi, ci vor inlocui felul nostru de a fi, cu noua realitate.

Insa nu e nimic negativ in asta, doar ca trebuie sa realizam ca urmatoarea generatie va fi diferita, fiind educata social pe net.

mihai

PS. Evident ca am si facebook, ca doar exist si eu.

Reclame

Responses

  1. …acum ceva timp era in voga valul hi5….Acum e facebook…sa consider asta progres? Ok pentru necunoscatori a aparut cu pasi timizi Facebook-Romania http://www.facebookromania.ro sunt la inceput baietii dar promit multe….
    Bafta


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii