Publicat de: Mihai A. Pop | iunie 28, 2010

Banii din facutul de „ceva”

Am realizat intr-una din zilele de curs de MBA ca o parte din criza in care se afla Romania acum se datoreaza ca de acum o mare parte din oameni vor trebui sa munceasca si sa castige bani din facutul de „ceva”.

Inainte de momentul asta o mare parte din bani s-au facut din facutul de „mai nimic”, adica din lucrul la stat, vandutul si inchiriatul de imobiliare, vandutul de active, dar mai putin din munca creatoare.

Chiar si in mediul corporatist e clar ca cei de la PR, HR, productie, IT…  sunt cei draguti, cei de la vanzari, finante cei rai, insa cei de la marketing sunt la mijloc, aparent sunt draguti, dar practic incearca sa te convinga de ceva, unii ar spune ca te mint, altii ca te manipuleaza, dar oricum ar fi, clar nu sunt nici buni nici rai.

Ca sa translatez asta pentru Romania, pai noi ar trebui sa lasam partea de vanzare… pentru ca nu produce mare valoare, nici pe cei de la finante (taxe si finantari internationale) pentru ca doar seaca un pic din sangele economiei, si poate si pe cei de la marketing, pentru ca impacheteaza cateodata rahat, si sa trecem catre pregatirea educatiei, sa producem ceva, si poate chiar sa facem ceva mai mult IT.

Asta ar insemna sa facem „ceva”, si din asta sa facem si bani.

Ca o scurta idee, in piata esti platit nu pentru ce faci, ce ai, ce dai etc, ci doar pentru ce VALOARE aduci, in rest nimic… iar toti cei care au adus bani din „mai nimic” vor fi terminat de vandut „mai nimic” si vor trebui sa faca „ceva”.

In curand mi se termina primum an la MBA si plec in Canada pentru expunerea internationala.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii