Publicat de: Mihai A. Pop | iunie 24, 2010

De ce ne plac desenele animate?

Stiu ca unii n-au sa admita, insa totusi intr-un mod inexplicabil ne plac desenele animate.

As vrea sa stiu raspunsul la intrebarea asta, dar nu pot oferi decat intrebarea. Am cautat in disperare pe net care este explicatia pentru care ne plac desenele animate, dar inca n-am gasit nimic care sa ma impinga un pas mai in fata.

Nu inteleg de ce ne place sa simplificam imaginile in imagini pe care le putem atribui simboluri – vezi aici inventarea scrisului si folosirea scrisului care intra direct in sfera intrebarii noastre.

Inteleg ca vrem sa simplificam lucrurile, vedeti cazurile in care folosim onomatopee, reducem si incadram personalitatile umane (stereotipiile), insa toate astea sunt lucruri care par mult mai avansate, pe cand desenele animate fara explicatii si invataminte se prind de copii, motiv pentru care inseamna ca e ceva care nu se invata. Onomatopeele clar se invata, pentru ca in diferite limbi sunt diferite,  desi cocosul face la fel in toate tarile…, iar stereotipiile sunt si ele foarte controversate tocmai pentru ca sunt diferite si influentate de societate, deci invatate.

Asadar revenind la desene, grafice, animatii etc., ce le face atat de atractive? Practic un grafic e mai atractiv decat o poza, iar un desen animat mai bun ca un film… cat despre comparatia cu scrisul (care tot o grafica e) nici nu merita vorbit.

Stie cineva?

Banuiala mea este ca grafica e mai usor de inteles, respectiv e un numitor comun pentru mai multa lume, si omul este setat biologic sa accepte lucrurile simple mai usor, dar adevarul?

Mihai

Reclame

Responses

  1. Oare pentru ca noi stiind ca exista oameni foarte rai, care sunt in stare de orice rautate, criminali si pedofilo, noua ne plac desenele deoarece animalele sau copii(adultii nu apar in fiecare desen si nu sunt placuti mai mult decat animalele) nu fac rele precum oamenii care joaca in filme de actiune (aceia din filme de comedie sunt placuti) fac destule rele in asa fel sa ne indepartam de ei… Nu prea stiu sa ma exprim deoarece toate cuvintele astea imi vin in minte pe moment, scriu fara sa ma opresc. Animalele din desene sunt niste fiinte care nu pot ucide, in niciun desen animalele nu ucid, poate ne plac desenele si pentru ca sunt dragute, si pentru ca invatam din desene lucruri bune, si pentru ca nu ne simtit in pericol cu ele, de exemplu Panda din Kung Fu Panda nu ar face rau niciodata unei persoane care nu e rea… Si vad ca deja am schimbat subiectul, deci da, animalele din desene, din toate punctele de vedere animalele pot fi placute, si cele care au rolul de personaj necativ nu sunt apreciate…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii