Publicat de: Mihai A. Pop | mai 1, 2010

1 Mai muncitoresc

Sarbatorile in Romania se sarbatoresc doar atunci cand se intampla, adica daca intr-un an pica in weekend, asta e, pacat. Si daca inteleg asta pentru sarbatorile religioase, macar cele care pica intr-o alta zi decat duminica, nu pot aprecia tratamentul asta si pentru sarbatorile celelalte, care sunt sarbatori capitaliste – gen ziua nationala, ziua muncii.

Imi place mult mai mult sistemul britanic (o fi aplicat si-n alte tari), in care orice sarbatoare ar fi, religioasa sau nu, daca pica in week-end se sarbatoreste luni dupa week-end. Foarte corect pentru ca stii in fiecare an cate zile de munca ai, si cum iti faci GDPul ca sa nu fie afectat de zilele de vacanta, si vacantele care intr-un an apar sau nu, depinde cum pica anumite zile de vacanta.

Practic toate weekendurile oricum sunt zile de vacanta, iar daca prima zi de paste e in weekend (in fiecare an) asta nu se considera inca o zi de sarbatoare, ca e deja in weekend, ci doar a doua zi, si vinerea mare (la ei, la noi nu).

Asadar sa ne bucuram de Sambata, 1 Mai, de doua ori, pentru ca merita.

PS. Sarbatoarea bicicletei si transportului curat.

Reclame

Responses

  1. Tine de companie nu neaparat de stat.
    Sa luam de exemplu urmatoarele 3 elemente: eu- corporatist; sotia mea – corporatista (in alta parte, tot in Romanica); colegii mei din Polonia (la aceeasi corporatie ca mine).

    Rezultat de 1 mai: eu – nici o zi libera; sotia – o zi libera pentru fiecare sarbatoare legala care pica in „uichend”; Polonicii – la fel ca sotia.

    SSDD


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii