Publicat de: Mihai A. Pop | aprilie 18, 2010

Casa popoului

Nu de putine ori primesc intrebarea ce e de vazut in Bucuresti, asta de la clienti care n-au fost niciodata pe aici, sau sunt aici cu afaceri si au ceva timp liber de spart.

Ce zic de obicei este sa mearga din Herastrau pana la Opera pe jos, sa treaca prin parcuri, pe Calea Victoriei, pe la Ateneu, prin centrul istoric, prin Cismigiu etc etc. Si ei imi spun, dar parlamentul ala construit de Ceausescu unde e?

Asadar Casa popoului este cel mai cunoscut lucru din Bucuresti, si poate ar trebui sa exploatam si noi asta, sa-i scoatem pe poponari din ea si sa transformam magnetul intr-o afacere.

PS. De la un bucurestean care s-a mutat in tari mai dezvoltate – ce e mai bine in Bucuresti decat in majoritatea locurilor prin care te poti gasi? – la noi e deschis supermarketul si duminica, toata ziua.

PS2. Avem un oras cat de cat infrumusetabil, dar adevarul este ca pentru asta nu am facut mare lucru in ultimii 60 de ani, de fapt n-am facut nimic pentru asta in toata tara.

Reclame

Responses

  1. Oau… ce idee noua si originala… NOT!!! De cand a murit Ceausescu se chinuie niste oameni sa convinga guvernantii sa scoata casa poporului la produs… este un capitol din cartea recordurilor cu care ne putem mandri la 3 sectiuni daca nu ma insel (pentru cea mai mare, cea mai scumpă şi cea mai grea clădire administrativă din lume)… ce au facut guvernantii nostri ca sa exploateze aceasta resursa???… cred ca cea mai mare tampenie auzita vreodata… cica consuma prea mult curent pentru iluminare, asa ca noaptea, casa poporului este intr-o bezna densa… abia o poti distinge… ce sa mai… economii de criza domn’le…

    http://www.gandul.info/news/casa-poporului-de-trei-ori-in-cartea-recordurilor-video-2521487

  2. Pentru tine, daca vrei sa recomanzi cuiva sa viziteze Casa Poporului, sa nu uiti sa le zici sa isi aduca lanternele de-acasa…

    • Ia raspunde, ce e mai bine in Bucuresti decat la voi? primul lucru care-ti vine in minte.

      • E in Europa… este primul (dar si singurul) lucru care mi-a venit in minte si pe care as spune ca il regretam… Ne lipsesc valorile turistice Europene… iar Bucurestiul este de apreciat doar pentru faptul ca de acolo ai acces relativ usor la aceste valori… inca nu am ajuns sa apreciem valorile turistice americane (???) pe care le pot acum numara pe degete…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii