Publicat de: Mihai A. Pop | aprilie 13, 2010

Cu avionul la padure

Ati auzit cu totii de avionul din padurea de la Smolesk, si sunteti la curent cu prea multele detalii ce vin cu stirea. Nici nu ma indoiesc ca poate fi altfel, pentru ca oameni suntem si tragedia ne este mai usor de inteles decat comedia.

Nu stiam mare lucru despre conducerea Poloniei din ultimii ani, si ma astept sa fie la fel si din partea voastra. Ce stiam este ca Polonia in criza a reusit performanta sa nu isi contracteze PIB-ul, asa ca economia lor a lucrat, si mai stiam ca este tara cu cel mai mare PIB care nu este membra a G20, fiind a 18-a economie a lumii.

Cam atat, nu stiu despre spectrul politic, despre oamenii, ideilor si realitatile lor… deci nu stiu mare lucru, decat ca judecand pe baza reactiei populare ca au fost niste politicieni iubiti, si o clasa conducatoare iubita.

Care ar fi fost reactia daca acelasi lucru s-ar fi intamplat cu Boiengul 707 al lui Basescu?

Cei mai meschini ar zice – am sarbatori doua zile, cei mai retrasi – trebuia sa se intample asta ca sa scapam de ei, cei convinsi – a facut el multe rele, dar a facut si bine, ceilalti – mai sunt si alte lucruri la televizor decat politica. Ar fi fost si la noi ceva „durere populara”, dar mai mult in fata ambasadelor Romaniei din alte tari…

Practic gustul pe care ni l-a lasat intamplarea din Polonia ar fi fost mai puternic decat daca ar fi fost ai nostri inauntru.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii