Publicat de: Mihai A. Pop | martie 17, 2010

In viata cu Fallout 2

De mai multe ori ma joc la computer si nu de putine ori mi se spune ca poate as putea sa folosesc timpul realizand ceva mai util.

Intr-adevar joaca la computer nu realizeaza valoare adaugata (poate cateodata, dar sigur nu tot timpul),  dar nici distractia, si practic n-as putea spune ce e mai nociv, iar ambele sunt doar forme multumitoare de petrecere a vietii. Poate nu toate lucrurile pe care le facem ar trebui sa aibe un scop final bine definit, si poate ar trebui sa faca parte doar din experienta existentei.

Da si nu ma joc jocuri simple, ci din acelea care merita efortul unui crack, si al intelegerii functionarii unui computer, poate chiar necesita o strategie de joc, poate chiar necesita efort, chiar aduc ceva povestii numite viata, insa chiar si daca n-ar aduce, ar trebui sa fie privite ca un potential surogat de alte distractii (ca sa mentionez aici televizorul, clubbingul sau statul la coada…).

O mare parte din lumea reala de azi este similara multor jocuri pe computer, si asta doar pentru ca este mai simplu sa fie asa, chiar si productia nu mai e ce a fost, acum nu oamenii produc, ci oamenii supervizeaza, asa ca productivitatea muncii este de multe ori doar o alt indice ramas din istorie, acum ar trebui sa fie un randament al angajatului.

Toata povestea plecase de la faptul ca in urma cu vreo 3 saptamani am terminat Fallout 2 (pentru romanticii genului), si am simtit ca e ceva pentru care a meritat sa-mi folosesc cateva zeci/sute de ore din viata mea constienta.

Voi blamati gamerii?

Gamer-ul ocazional

Reclame

Responses

 1. Eu acum joc printre picaturi Assassin’s Creed 1. Este prima data in viata mea cand cumpar cu joc. Dar o fac cu inima impacata ca banii cel putin intra in visteria locala (Ubisoft este unul dintre cei mai mari producatori de jocuri din lume si este chiar aici in Montreal).
  Ce ma intriga cel mai mult la un joc este povestea. Iar acest joc are o poveste care te tine mereu cu sufletul la gura, si nu mai poti de nerabdarea descoperirii povestii…

 2. Homo ludens…

 3. war…war never changes…nu cred ca poti sa lasi un joc ca Fallout din mana dupa ce vezi cut-scene-ul ala de inceput, eu nu am putut in orice caz.

  Pentru un numar limitat de jocuri sunt aproape gata sa zic ca sunt opere de arta facute din biti,texturi si modele 2D,3D, dialoguri mai mult sau mai putin cliseistice ,eventual o poveste.La unele dincolo de orice altceva e poate doar atmosfera care reuseste sa te separe pentru cateva ore de mediul exterior,ca un film bun.

  E si cazul seriei Fallout ,destul de unica asa, cel putin pentru o perioada, atat din cauza gameplay-ul usor turn-based pe care il gasesti mai rar cat si pentru aerul distopian dieselpunk.

  Asa ca nu,eu n-as putea sa blamez gamerii, as putea in schimb sa rezonez un pic cu tine, Fallout e printre acele jocuri de care nu iti pare rau ca le-ai jucat fie si sute de ore.

  PS:Danutz un pic din banii de pe Assasin’s Creed intra si in vistieria noastra locala.Intr-o cladire de birouri pe langa Romexpo s-au facut ambele jocuri din seria Assasin’s Creed si o buna parte din productia la seria Prince of Persia.Asa ca cheers ,sper ca iti place jocul ,e facut in mare parte de romani.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii