Publicat de: Mihai A. Pop | decembrie 19, 2009

Hotul, furtul si padurea

Toata lumea stie zicala – Se fura ca-n padure, totusi de ceva vreme in Romania (evident si-n multe alte locuri) nu se mai fura ca-n padure, mai rau, se fura toata padurea.

Vreau sa deschid discutia asupra rezultatelor negative ce vor aparea o data cu disparitia padurilor, lucru pe care nu cred ca-l putem minimaliza in Romania. Poate ca nu mai e in atentia tuturor disparitia padurilor, dar ele inca dispar, iar rezultatele ne vor afecta direct pentru zeci de ani, indirect… cine stie?

Situatia in care se afla in acest moment silvicultura ar trebui sa faca posibila un control mult mai atent al padurilor, pentru ca fie vorba intre noi o padure nu se fura ca o masina din parcare, si exista sateliti… Fapt ce inseamna,  ca la nivel local structura statului conlucreaza cu hotii, poate chiar ii si ajuta, evident pentru „bunastarea cetatenilor”.

Cred ca ne jucam cu viitorul nostru, iar inconstiienta de care dam dovada cand dam liber la distrugerea naturii oricum se va pedepsi, doar ca plata va fi pusa in carca generatiilor urmatoare. Privind de peste 300 de ani la idiotii si imbecilii care distrug azi natura, va fi aproape de neinteles de ce am distruge lucruri esentiale vietii… probabil ca sa traim mai bine…

Doar un gand, nu ma condamnati ca-mi pasa.

Va doresc aer curat,

Mihai

Sper ca la acest moment sa fiu deja pe deasupra Indiei, Indochinei, oricum altundeva pe harta.

Reclame

Responses

  1. Din aceeasi tema, un articol foarte interesant: http://think.hotnews.ro/omul-care-nu-vrea-sa-fie-prieten-cu-%E2%80%9Esistemul%E2%80%9D-%E2%80%93-interviu-cu-un-padurar-care-lupta-impotriva-defrisarilor.html


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii