Publicat de: Mihai A. Pop | Decembrie 13, 2009

Painea alba la negru

Cateva puncte de vedere asupra unde se afla, si unde se indreapta economia Romaniei in acest moment.

Din incursiunile recente in lumea afacerilor cred ca as putea spune ca afaceristii s-au acomodat cu criza, iar daca nu s-au acomodat macar nu se mai plang. Un alt fapt interesant este ca daca acum doi ani putini vedeau riscurile afacerii lor, acum multi sunt mult mai deschisi unui management al riscului, pentru ca au fost patiti.

Din zona politica nu se asteapta minuni, insa un lucru este sperat in disperare – stabilitate. Altfel afacerile s-au adaptat destul de bine la noua forma de afaceri, salarii din nou la negru, vanzari fara factura, spagile catre sistemul de stat sunt acasa la ele, orice optimizare de taxe este bine venita, si orice afacere cu statul acum este pierzatoare de bani, doar cu exceptia daca esti asfaltangogiu.

Au revenit la moda recuperatorii masivi si imbracati in piele, doar ca acum poarta si cravatele sefilor lor de acum 15 ani. Flota auto acum nu este mai luxoasa si mai scumpa ci cu speranta unui nou display, sau unor noi boxe.

Angajatii ieftini sunt mai usor de gasit, insa nu sunt mai capabili.

Au aparut mici modificari lingvistice, adica criza se poate baga si scoate cam de peste tot, dar una peste alta oamenii au realizat ca tot cam asa ramanem, si ca frumusetile vietii nu s-au schimbat.

Va las sa va mancati sandwichul facut din grane fara taxe, de catre oameni platiti la negru, transportata de soferi platiti la negru, care nu-si platesc rovigneta, si care merg cu motorina „luata de la baieti”, catre magazinele care o vand fara TVA si cumpara facturi „sa se acopere”, in rest carnea e inca taxata in proportie de 80%, asa ca macar pentru aia sa stiti ca se bucura bugetarii.

Optimizari fiscale placute.

Anunțuri

Responses

  1. un rezumat f. tare si concis!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii