Publicat de: Mihai A. Pop | august 22, 2009

Daca nu putem face o comisie, macar sa ne acoperim cu hartii

Recunosc ca nu ma uit la televizor nici macar 1 ora pe zi. Desi in zilele in care ma uit incerca sa cultiv in mine un pic de dedicatie pentru ceva anume, respectiv incerc sa ma uit la un singur ceva, clar nu reusesc ca sunt intrerupt de reclama, dar incerc activ.

De cele mai multe ori relatia mea cu televizorul se rezuma seara tarziu la emisiunea lui Badea – Buna dimineata cu Mircea Badea. Nu pot sa spun ca ma leaga anumite sentimente de emisiunea lui, cateodata ma enerveaza punctual si-l trimit la culcare, dar de multe ori simte ca si mine lumea, si nu reuseste sa se lase „instrumentat” in „mecanica” „sistemului”, asa ca ii vede gaurile. El le exploateaza dpdv economic, sapand in politica, economie, sociologie, moralitatea umana etc.

Una peste alta de la el imprumut anumite idei, poate mai mult decat de la celelalte contacte cu opiniologii si mintologii de azi, cum este si ideea ca in Romania sistemul e atat de handicapat incat nu poate lua nicio decizie, asa ca se formeaza linii de comisii, iar daca nici macar atat nu se poate face, atunci acuzatul de natura politica (care nu face decat sa arate ca se simte cu musca pe caciula) aduce o anumita parte a unei legi care-i convine, pe care el a scris-o, pe care el a citit-o si a gasit crapatura care i-a dat voie sa traga tunul etc.

Ma gandeam ce frumos ar fi ca si la noi legea sa fie bazata pe precedent (ca macar am scapa de faptul ca in cazuri identice se dau decizii contradictorii), pentru ca s-ar trata cazul prin perspectiva a ce a facut, nu prin ce a reusit sa scape cu ajutorul legii.

Doar un gand

Reclame

Responses

 1. Mircea Badea a ramas foarte frustrat de esecul afacerii cu chibrituri, si de atunci are impresia ca toata lumea e corupta, totul e o intreaga conspiratie etc. Cred ca mai degraba are stofa de showman decat de businessman si probabil de asta nici nu i-a mers sandramaua.
  Oricum, stilul lui complet distructiv nu ii poate aduce succes in prea multe domenii in afara showbiz-ului.

  • Mircea Badea este frustrat punct. Nu cred ca tre sa aiba un motiv ca sa fie frustrat, si nici ca sa fie distructiv (ca nihilist nu e).
   Totusi trebuie sa apreciezi ca pune intrebari „care doare”, si transforma anumite lacune ale societatii in elemente vizibile, iar azi el a devenit „referinta intelectuala a societatii romanesti”, evident ca showman.
   Personal insa nu cred ca vreunul dintre noi trebuie sa aiba un model in viata, ci randuri de modele.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii