Publicat de: Mihai A. Pop | iulie 27, 2009

Zmeule, am dat bani la banca

Cred ca la citirea titlului ai spune, asa si?

Pai hai sa o luam de la un capat, despre ce vreau sa vorbesc si voiesc a cuvanta.

Am auzit aceasta poveste care-mi aminteste de alte povesti mai cuprinzatoare ce pot fi cuprinse in cartea „Noi nu suntem Oameni, suntem doar Spagari”.

O colega de birou mi-a impartasit o experienta din HR-ul bancar local (adica de la angajari personal). Se facea ca daca vrei sa te angajezi la banca, pentru ca toata lumea aparent vrea sa fie angajata la banca pentru ca e un loc sigur, caldut, fara de apasari, fara de obligatii reale, mai ales intr-un loc care nu implica responsabilitati, pai atunci trebuie sa privesti incadrarea ca o investitie!!!

Pai cum asa? pai simplu, sa zicem ca o privesti ca o investitie pe termen mediu, si anume dai macar 5000 de euro spaga, ca sa ti se gaseasca un loc si departe de treaba, si departe de obligatii, si de responsabilitati, ba departe si de aparatul de aer conditionat.

Recruiterul accepta prea putin ofensat si isi reduce creditul excesiv pe care l-a luat pe casa, iar tu tocmai te gandesti ca ti-ai aranjat viitorul, doar ca viata nu e chiar asa, pentru ca in situatia actuala, taman recruiterul zboara, si tu din zmeu (personaj de basm foarte inzestrat), te transformi in zmeu (aripa planoare), pentru ca esti fix cel mai inutil om din structura.

Cred ca o urare romaneasca trebuie neaparat sa contina si cuvantul spaga, pentru ca altfel devii om.

Asa ca va urez, Un an nou de spaga fericit!, Sanatate si spaga!, Tot ce va doriti si spaga!, Viata lunga si spaga imbelsugata!, Sa aveti copii multi si spaga si mai multa!, Casa de piatra si plina de spaga!… nu ma testati ca mai pot continua.

Sa punem Mania in RoMania.

Miki Spaga


Răspunsuri

  1. Sefu,

    Nu e nou ce scrii tu aici. Cand eram eu student se practica asta la RomGaz, insa nu ajungeai direct la HR. Intermediar era Maricica care stia ea pe cineva.

    E foame mare daca departamentul de HR a renuntat la intermediari.

    Ii ajut eu sa nu mai fie asa stramtorati daca si ei ma ajuta dupa aia sa iau bani multi fara sa fac mare lucru.


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii