Publicat de: Mihai A. Pop | iunie 22, 2009

Valoarea obiectelor

Poate ati realizat pana acum ca sunt genul scepticului, ca nu iau lucrurile pentru ceea ce par, pentru valoarea lor uzuala, ci caut sa vad ceea ce sunt ele cu adevarat. Spre exemplu, mi-e greu sa folosesc cuvinte ale caror etimologie n-o cunosc, sau macar n-o banuiesc.

Ma uitam la „Apocalypto” un film regizat de Mel Gibson, film care desi istoric, e subtire istoric, cu gauri de prezentare, cu o poveste de film, dar care mi-a pus o intrebare, pe care mi-o pun inca din copilarie, in ce se masoara valoarea obiectelor?

Acum urmez cursuri de pregatire si acreditare ca evaluator in cadrul ANEVAR (studii ce dureaza cam 2-3 ani) si acolo incearca sa solidifice valoarea, insa asta intr-o masura moderna, capitalista, monetara.

In filmul cu pricina se dadea valoare lucrurilor realmente importante cu unitatea – „cate vieti a luat”, evident se refereau la arme de mana, insa as putea sa tranform respectiva linie in „cate vieti a atins”. Greu de evaluat, greu de transmis, insa uman… pentru ca de multe ori un tricou de 0.15 sau 1 sau 3 sau 5 sau 15 sau 50 sau 500 de dolari e doar un tricou, insa care e tricoul care intr-adevar imbraca lume?

Ce valoare are o adiere, dar o bucata de drum, dar un fir de nisip, dar un zambet?

Doar un gand de noapte.

PS O noapte sa aiba o valoare cu atat mai mare cu cat mai multi o dorm, asa ca ma duc sa-i cresc valoarea.

Reclame

Responses

  1. Da, bune intrebari! Sa ne dai de veste daca la anevar se pot masura si cum.

  2. Sper ca nu te vei plictisi prea repede de acest blog, sau sa il gasesti fara valoare, pentru ca atunci cand vreau sa iau o pauza, sa imi „oxigenez” creierul, imi zic, ia sa vad si eu ce se vede de la geamul lui Popica. Ai un fel aparte de a scrie, o filozofie de viata 😉 si la cum te-am cunoscut pana acum nici nu ma mira…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii