Publicat de: Mihai A. Pop | Iunie 6, 2009

Un’te duci tu mielule?

Evident nu la abator.

Se dau, un oras Bucuresti, mare, aglomerat, plin de masini, plin de fier vechi, plin de oameni, inclusiv tigani (sens nepeiorativ, de data asta). Se iau tiganii care cauta fier vechi.

Se striga (intr-un accent greu de reprodus) FIEEEEER VECHI, FIEEEEER LUUAAAAM.

Daca ai v-un aragaz mai vechi sau oricum vreo fierotanie, chemi tiganu’ sa te ajute sa-l duci la caruta trasa de niste martoage parca venite de pe Marte. Unde vreau sa ajung?

Pai vreau sa ajung in Uniunea Europeana, cand o data cu seceta si cu cresterea pretului cerealelor plus restrictiile la utilizarea animalelor in orase, mai multi cai/martoage s-au gasit inutili.

Eh bon, si ce au facut tiganii cu caii cu pricina? I-au dus la abator – “cum se pronunta arbatol?”, i-au dus la tara la rudele mai sarace? – pai si cum sa-i duca? calare? sau cum?, i-au dus la targ sa-i vanda? – unde la mall?, i-au mancat? – te rog suntem vegetarieni, deci ce au facut cu ei?… in primul rand nu i-au tinut in casa sa moara, si in al doilea rand nu i-au dus niciunde. Solutia a fost sa-i lase pe strada, sa vada ei.

Asadar cartieru’ aviatiei (200k euro apartamentu de 3 camere cu vedere la benzinarie), cate 2-3-4 cai se plimba prin fata vilelor de 1m euro, ca in salbaticie, pai nu e frumos?

E salbatic, aer curata, cai care fug in libertate. Intrebarea pe care o am este: un’te duci tu calule? Cica am fi civilizati, ma intreb pe unde?

Reclame

Responses

  1. Marlboro Country. Ia-ti palarie de caiboi cand treci pe langa cai.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii