Publicat de: Mihai A. Pop | Iunie 5, 2009

Penitenciarul Viselor

Ce este un vis? Eu as defini visul ca acea reactie dezinhibata a creierului la lumea perceptiei dure, asa numita realitate. Visul este acea combinatie de simplitate si complexitate, de perceptii taiate din lumea regulata a lumii, acea salata de amintiri incorecte, de predictii false, de perversiuni, de obscenitati, de prea-corectitudine, de religiozitate si credinta, de egocentrism, de ambitie, de masochism si succes, de frumusete excentrica si hidosenie groteasca. Formarea acestor vise arata ca si cand omenirea a izolat lumile teribile in vise, ca intr-un penitenciar.

Dar cum ar arata un penitenciar al viselor? Unde s-ar duce acele vise foarte explicite, la limita suportabilitatii, acelea care devin obsesii in timpul zilei?

Raspunsul e simplu…

Penitenciarul Viselor este arta, este aceasta miscare data de inconstient/subconstient care traverseaza constiinta si penetreaza societatea trezind aprecieri greu explicabile logic. Aceaste obsesii onirice si puterea mestesugului sunt cele care aduc arta pentru noi.

Asa ca orice critic de arta este, atat de adevarat, pe cat de fals este, pentru ca desi putem crea o noima logica, toata aceasta noima logica se bazeaza doar pe experienta societatii noastre care la randul ei este influentata de arta. Cerc inchis.

Sa ganditi bine.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii